**4. What is the percent of each number? Give you answer to the nearest hundredth.**

**Step 1**: Find out what 1/5% is as a decimal. To do this we take 1 and divide it by 5 that equals 0.2% (1 ÷ 5 = 0.2)

**Step 2**: Then find out what 0.2% is as a decimal. To do this we take 0.2 and divide it by 100, that equals 0.002. (0.2 ÷ 100 = 0.002)

**Step 3**: Then you take 0.002 and multiply that by 630. And your answer is 1.26.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

**Step 1**: Find out what 7/8% is as a decimal. To do this we take 7 and divide it by 8 that equals 0.875% (7 ÷ 8 = 0.875)

**Step 2**: Then add 23 with 0.875. (23 + 0.875 = 23.875)

**Step 3**: Then find out what 23.875% is as a decimal. To do this we take 23.875 and divide it by 100, that equals 0.23875 (0.23875 ÷ 100 = 0.23875)

**Step 4**: Then you take 0.23875 and multiply that by 300. And your answer is 71.625 (0.23875 x $356.80 = 71.625)

**Step 5**: Round 71.625 to the nearest hundredth. (71.625 ≈ 71.63)

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

**Step 2**: Then you take 2.45 and multiply that by $356.80. And your answer is 874.16 (0.23875 x $356.80 = $874.16)

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

**Step 1**: Find out what 3/4% is as a decimal. To do this we take 3 and divide it by 4 that equals 0.75% (3 ÷ 4 = 0.75)

**Step 2**: Then add 68 with 0.75. (68 + 0.75 = 68.75)

**Step 3**: Then find out what 68.75% is as a decimal. To do this we take 68.75 and divide it by 100, that equals 0.6875 (68.75 ÷ 100 = 0.6875)

**Step 4**: Then you take 0.6875 and multiply that by 700. And your answer is 501.875 (0.6875 x 700 = 501.875)

**Step 5**: Round 501.875 to the nearest hundredth. (501.875 ≈ 501.875)

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

**Step 1**: Find out what 360% is as a decimal. To do this we take 360% and divide it by 100, that equals 3.60 (3.60 ÷ 100 = 3.60)

**Step 2**: Then you take 3.60 and multiply that by $129.95. And your answer is $467.82 (3.6 x $129.95 = $467.82)

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

**6. Table salt is a chemical compound of sodium and chlorine. Recommended daily intake is about 1700mg. If Canadians consume 182% of this amount on average, how much sodium is one person eating daily?**

Step 2 : Then divide 1700mg by 100 (1700 ÷ 100 = 17)

Step 3 : Then take 1% and multiply it by 182, to get 182%. (1% x 182 = 182)

Step 4: Then multiply 17mg by 182 as well. (17mg x 182 = 3094)

Here is a LINK to game to help your understanding of finding a Percent of a Number.

Here is a video to help your understanding of finding a Percent of a Number.

Hi Sarah. Great scribe post! I really like how you explained what you did step by step! Everything is very well done. The borders around the images made it stand out! On #6 another way to find the answer 182 divided by 100 = 1.82, 1.82x1700 = 3094mg. I can't seem to find anything wrong with your post, therefore I don't have any suggestions. The video and link were helpful.

ReplyDeleteHere is another link: http://ca.ixl.com/math/grade-8/percents-of-numbers-word-problems

Good Job!

Great scribe post Sarah. I liked how you explained everything carefully, and it was clear and understandable. The colourful borders around the images made it stand out. On question 6 you could also answer 182 divided by 100= 1.82, 1.82x1700= 3094mg. The video and link was very helpful.

ReplyDeleteHere is another video that you could also use:

http://www.youtube.com/watch?v=Im0VnXfYSns